EEN DAGJE UIT IN HASSELT

  • 0

EEN DAGJE UIT IN HASSELT

Op zaterdag 14 september 2019 kan u mee de prachtige stad Hasselt verkennen. Hasselt is een stad voor ontdekkers, ontdekkers van prachtige museums, sierlijke gevels en prachtige winkelstraten.

De dagindeling ziet er als volgt uit:

Vertrek met autobus om 07.30 u. op het Welleplein.

In Hasselt worden wij om 9 uur verwacht in ‘Het Borrelhuis’ voor het ontbijt. Nadien begeleiden stadsgidsen ons naar de beroemde Japanse tuin. Na dit bezoek keren we terug naar ‘Het Borrelhuis’ voor het middagmaal: na het aperitief en de soep is er voor de warme maaltijd keuze uit Vlaamse karbonaden met kroketjes en appelmoes of witte visfilet met krieltjes en een pestosaus. Als dessert volgt er een heerlijke dame blanche. Dranken bij de maaltijd zijn niet in de prijs inbegrepen.

Na het middagmaal brengen we een bezoek aan het jenevermuseum (proevertje inbegrepen) waarna er nog tijd rest om op eigen houtje het centrum met de gezellige winkelstraten te verkennen. In principe zijn we terug in Welle omstreeks 19.30 u.

 

Voor de volledige uitstap (bus, ontbijt, gidsen,bezoek Japanse tuin, middagmaal, en jenevermuseum) betaalt u 55 euro. U dient wel in te schrijven vóór  31 augustus 2019. Niet leden betalen 60 euro. Leden hebben voorrang.

Inschrijven bij de bestuursleden of bij Willy Tock (053.67.43.74)


  • 0

PRIJZEN NEDERLANDS UITGEREIKT

Ook dit jaar ontvingen de leerlingen van de plaatselijke scholen die het hoogst scoorden voor het vak Nederlands van het Davidsfonds Welle een prachtige prijs onder de vorm van een extra-dik boekenpakket.

In de Vrije Basisschool Welle was de eindstrijd uiterst spannend. Jilte De Bruyn haalde het met enkele tienden verschil in punten van Sam Arijs en mocht het prijzenpakket in ontvangst nemen. In de Gemeentelijke Basisschool Welle en Iddergem mochten respectievelijk  Dries Van Hoefs  en Jonas Staels op het podium komen.

Proficiat aan de laureaten.

Foto laureaten


  • 0

VIJFDE DESTERZOEKTOCHT – EEN CULINAIRE FOTOZOEKTOCHT

Op zondag 25 augustus gaat reeds de vijfde Desterzoektocht door. Een mooie wandeling door Welle waarbij men wel de ogen moet open houden om de gemaakte foto’s te vinden. Natuurlijk zijn er op het parcours verschillende plaatsen waar men vergast wordt op een hapje of een drankje.

Deze Desterzoektocht gaat door op zondag 25 augustus met start vanaf 13.30 u. in de Gemeentelijke Basisschool Welle. Starten kan tot 14.30 uur.

Deelnameprijs: 10 euro, Davidsfondsleden: 8 euro.

Neem deel en maak kans op een prachtige prijs.

Meer info? Bij de bestuursleden of via 053.66.92.34 (Jo Mertens)