Op pad met professor-filosoof Jean Paul Van Bendegem

  • 0

Op pad met professor-filosoof Jean Paul Van Bendegem

Iedereen heeft wel al eens Gent bezocht, maar wie heeft er al een filosofische stadswandeling/dwaaltocht gedaan doorheen Gent.

Op zaterdag 20 augustus hebben we de gelegenheid een dergelijke wandeling te maken onder begeleiding van professor emeritus Jean Paul Van Bendegem. Professsor Van Bendegem is bij het grote publiek gekend door zijn regelmatige verschijning op televisie.

Met de professor maken wij een rondleiding van ongeveer drie uur, met een rustpunt halverwege, doorheen Gent. De bedoeling is om Gent met een filosofische blik te benaderen: wat zijn monumenten, wat doen parken en tuinen in de stad, wat is de betekenis van musea, waarom een universiteit in de stad, wat betekent restauratie…. Dit alles overgoten met een humoristisch sausje.

Professor Van Bendegem beperkt het aantal wandelingen tot 4 per jaar en het aantal inschrijvingen is eveneens beperkt (maximum 20 personen per groep).

Snel inschrijven is dus noodzakelijk.

We maken de verplaatsing per trein vanuit het station van Denderleeuw.

Kort:

Wanneer: zaterdag 20 augustus

Vertrek: Station Denderleeuw, trein naar Gent Sint-Pieters om 13.09 uur.

Prijs: 24 euro, inbegrepen treinticket en drankje aan het rustpunt. Reist u gratis met de NMBS, dan bedraagt de deelnameprijs 19 euro.

Inschrijven via Gaston Bogaert  (tf.053.41.55.14). Inschrijving is geldig na overschrijving van het verschuldigde bedrag op rekening van Davidsfonds Welle BE21 4213 1090 6103, met vermelding van de naam van de ingeschreven personen.


Leave a Reply