Bedrijfsbezoek 4 april

  • 0

Bedrijfsbezoek 4 april

Elia, Vilvoordselaan, Brussel (Schaarbeek)

“We riskeren in de winter elektrische stroom te kort te hebben”

“Om een black-out te voorkomen heeft de regering een afschakelplan geactiveerd”

Elia is de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit, maar speelt ook een sleutelrol op Europees niveau.

Op de Brusselse site is een volledige Edison 150kV-hoogspanningspost, met alle hoog en laagspanningsapparatuur in de reële samenstelling aanwezig. Het enige verschil met de werkelijke situatie is enkel dat deze opleidingsopstelling niet onder spanning staat en door ons kan bezocht worden die vervat zit in het algemeen bezoek  van 8hr30 tot 12hr00 .

Streekproducten centrum, Poststraat 3A, 1500 Halle

MIDDAGMAAL 12hr 30 – 14hr030

Hier vindt men de streekproducten, die met specifieke namen uit de Zennevallei en het pajottenland ontspruiten. Ze hebben  een shop en een bezoekcentrum met gids. (Dit bezoeken we niet)

In hun feestzaal genieten we van een breugelbuffet. Aperitief “het vaantje” , koffie, thee en waters in prijs inbegrepen. Andere dranken te betalen.

Brouwerij Timmermans,Kerkstraat 11, 1701 Itterbeek

“Een familietraditie: Op enkele kmvan het centrum van Brussel, in Itterbeek, brouwt Timmermans al 300 jaar lang de Geuze Lambic, sinds 1702. De brouwerij was toen bekend onder de naam “Brouwerij De Mol 

Aan de oorsprong van dit bier ligt een klein wonder : de micro-organismen in de lucht in de Zenne – vallei  komen in de mout terecht
waardoor spontane gisting op gang komt. Echte Lambiek wordt dan ook uitsluitend gebrouwen in een straal van 15 km rond Brussel, in het
Pajottenland.”
De oude kriek  Timmermans won the Canadian International Beers Award Gold 2017
Het gegidst bezoek in twee groepen van 15hr00 tot 17hr00 omvat eveneens een degustatie van 2 biertjes.

Vertrek op Welleplein om 7hr30

Terug in Welle rond 18hr00;  kostprijs per persoon: 40 Euro

Inschrijvingen voor 21 maart 2019. Enkel betaling geldt als inschrijving.

Ondergetekende……………………………………………………… schrijft in met        personen voor de uitstap naar Schaarbeek en het Pajottenland op donderdag 4 april 2019.

…………personen x 40 euro = …………………….


Leave a Reply