Arte Amanti in Welle

  • 0

Arte Amanti in Welle

Arte Amanti is een internationaal kamermuziekfestival met een uniek concept! Elk concert begint met uitzonderlijk Belgisch jong talent gevolgd door internationale artiesten die gewoonlijk enkel te horen zijn in de grote concertzalen. Op 30 maart 2019 komt Arte Amanti naar Welle.

Eind maart wordt het Kamermuziekfestival verwelkomd in de Sint-Pietersbanden kerk van Welle.

Het Arte Amanti Festival viert z’n 10de verjaardag met een bijzonder concert! Denderleeuw is gastgemeente van het Festival sinds 2009 en werd al vlug versterkt door het Davidsfonds .Vanaf dit jaar mogen we ook  het Davidsfonds van Welle verwelkomen als nieuwe partner.

Om deze 10de verjaardag in stijl te vieren komt Liebrecht Vanbeckevoort, laureaat van de Koningin Elisabeth wedstrijd en vorig seizoen te zien in de televisiereeks “Thomas speelt het hard” een uitzonderlijk recital geven.

Pianist Liebrecht Vanbeckevoort is zonder twijfel één van de belangrijkste Belgische artiesten van zijn generatie. Zijn grote doorbraak op de internationale concertpodia kwam er in 2007 : toen werd hij laureaat en publiekslieveling van de befaamde Koningin Elisabeth wedstrijd waar hij tevens 2 publieksprijzen in ontvangst mocht nemen. Sindsdien concerteerde hij wereldwijd op vooraanstaande podia in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Polen, Ierland, Italië, Israël, Jordanië, China, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten. Hij was te gast op talrijke muziekfestivals in binnen- en buitenland en was exclusief klassiek artiest tijdens de ‘Night of theProms’ in het Sportpaleis van Antwerpen.

De firma Maene stelt, speciaal voor dit concert, de nieuwe rechtsnarige concertvleugel ter beschikking. Een wereldprimeur waar Arte Amanti heel trots op is.

We openen het concert traditiegetrouw met een uitzonderlijk Jong Talent. Elen Shahinans, is 12 jaar en won enkele maanden geleden de 2de prijs in de internationale Vioolcompetitie” Inter Cordes” in Parijs.

 

Praktisch

  • Wanneer: zaterdag 30 maart, om 20 uur.
  • Waar: Sint-Pietersbanden kerk (Welleplein 27, 9473 Welle).
  • Prijs: € 15 voor volwassenen, € 12 voor +60,en leden van het Davidsfonds, €30 gezinskaart (ouders en kinderen onder 18 jaar). Kansentarief met de UIT-pas: € 1,5; jongeren (-18) betalen maar 5 euro.
  • Inschrijven via webshop.denderleeuw.be, vrijetijd@denderleeuw.be of via bestuursleden van Davidsfonds Denderleeuw en Davidsfonds Welle (André De Bisschop – 053.66.52.02)

Na het concert ben je in het parochiecentrum ‘Huyze Sint-Pieter’ welkom om bij een drankje even na te praten met de muzikanten.

Meer info

Dienst Vrije tijd – vrijetijd@denderleeuw.be of 053 645 400


Leave a Reply