DE LANGE TOCHT: ER IS HOOP IN DE STRIJD TEGEN KANKER

  • 0

DE LANGE TOCHT: ER IS HOOP IN DE STRIJD TEGEN KANKER

Professor Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan het Leuvens Kankerinstituut. Plots kwam de ziekte heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter op dertienjarige leeftijd een hersentumor werd vastgesteld. Johan beloofde om van Leuven naar Compostella te lopen, dit aan een tempo van twee marathons per dag, als zijn zoon de ziekte zou overleven. In de zomer van 2017 maakte hij die belofte waar.

Met meer dan 850 brieven van en voor kankerpatiënten in zijn rugzak, stak hij een hart onder de riem van vele mensen. Johan vertelt over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiëntje. Aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt hij ons mee op weg naar Compostella en schetst hij hoe ook het kankeronderzoek een lange weg heeft afgelegd.

Zijn voordracht inspireert en brengt hoop. ‘Als we echt willen, kunnen we veel bereiken en kunnen we van kanker een controleerbare ziekte maken’.

De ervaringen van Johan Swinnen werden gebundeld in het boek ‘Post voor Compostella’. De opbrengst hiervan gaat naar kankeronderzoek. Na de voordracht is er mogelijkheid om vragen te stellen en om het boek aan te kopen.

De voordracht gaat door op vrijdag 8 maart 2019 in de gemeentelijke basisschool van Welle.

Aanvang: 20.00 uur.

Inkomgeld: Davidsfondsleden 5 euro, anderen 7 euro.


Leave a Reply