REUMATOLOGIE VOOR DUMMIES

  • 0

REUMATOLOGIE VOOR DUMMIES

Onze komende medische voordracht gaat over een probleem waar velen mee geconfronteerd worden: “Reuma”. Deze naam overkoepelt echter meerdere ziektebeelden.

Dokter Joris De Kock, reumatoloog verbonden aan het ASZ Aalst en Geraardsbergen zal op vrijdagavond  23 februari eerst de basisprincipes toelichten binnen de specialiteit reumatologie, om van daaruit een overzicht te maken over de meest voorkomende diagnoses en behandelingsmogelijkheden. Al te vaak wordt ‘reuma’ geassocieerd met ouderdomskwalen maar ook de jongere populatie kan getroffen worden.

De laatste decennia heeft een indrukwekkende evolutie plaatsgevonden in diagnostische technieken waardoor een steeds vroegtijdigere diagnose kan gesteld worden van een inzettend reumatisch lijden. Door sneller gerichte therapie te kunnen starten is de kans groot om gewrichtsschade te voorkomen en de levenskwaliteit bij de patiënt te bevorderen.

Deze boeiende voordracht gaat door op vrijdagavond 23 februari 2018 om 20.00 uur  in de feestzaal van de Gemeentelijke Basisschool Welle, Welleplein 3.

Toegangsprijs: 5 euro, DF-leden 3 euro.


Leave a Reply